Tim, Tehnologija i Fantastični Pogledi: Druga Godina Inženjerstva u Srbiji

Office in Nis

Promwad je završio svoju prvu godinu u Nišu. Tokom protekle godine, otkrili smo nove talente, uključili se u uzbudljive projekte i otkrili šarm Srbije kao odličnog mesta za život i poslovanje. Danas smo spremni da otkrijemo detalje našeg dosadašnjeg puta i da vam pružimo uvid u naše planove.

Proširujemo tim u našem kancelariji u Nišu, gde naši inženjeri razvijaju softver i dizajniraju hardver za automobilsku industriju, industrijsku automatizaciju i zelenu energiju sa klijentima iz Srbije, Nemačke i Ujedinjenog Kraljevstva. U narednim godinama planiramo da proširimo kancelariju na 50 zaposlenih koji će raditi na projektima za naše klijente iz EU i SAD-a.

Gradski Centar, Kancelarija & Laboratorija

Inženjerski tim Promwad-a u Nišu doživeo je impresivan rast, proširivši se sa jednog zaposlenog na 20 ljudi: inženjere hardvera, dizajnere PCB-a, programere i druge. Sa novom lokacijom naše kancelarije u centru grada, kompanija sada poseduje potpuno opremljenu laboratoriju za energetsku elektroniku.

Sada naša kancelarija u Srbiji može pružiti najbolje usluge klijentima čiji su projekti vezani za električna vozila, stanice za punjenje, razvoj električnih motora, itd. Možemo obavljati debagovanje i testiranje na licu mesta bez angažovanja drugih lica.

Engineer in Nis

Inženjer učitava novi firmver na ploču za automobilski projekat u kancelariji Promwad-a u Nišu

Device in Nis
Electronic device in Nis

Nekoliko uređaja iz našeg laboratorije za energetsku elektroniku u kancelariji u Nišu

U prvom članku o otvaranju kancelarije u Nišu, već smo pomenuli da je Srbija evropski lider po pitanju stranih investicija u automobilsku industriju, a Niš je jedan od tehnoloških centara zemlje.

Šta Radimo

Pogledajmo rešenja koja su potpuno ili delimično kreirana u kancelariji Promwad-a u Nišu od njenog otvaranja.

Projekti

Tehnološki sklop

Uređaj zasnovan na Versal SoC-u za prikupljanje i promenu formata video strimova

Petalinux, C for Linux drivers, С++, Qt5, OpenAMP, SMPTE, Ethernet, MDIO, CAN

Softver u C++ za uređaje za prikupljanje podataka

C++/Boost, CAN, Ethercat, TEDS

Automatizovani sistem za testiranje multimedijalnog ECU-a za OEM dobavljača

C++, UDS, CAN, IP GStreamer, MP4

Razvoj jedinice za distribuciju napajanja za serverske prostorije

C++, Protobuf, NNG, Yocta, Docker, LDAP, Radius, SQLite

Dizajn uređaja za kontrolu opreme procesa

PADs, ARM processor, LIN and CAN, DDR3, I2C, LCD, touch screen

Prilagođena video obradna ploča za javni prevoz

Ethernet, HDMI, CSI, CPU, FPGA

 

Saradnja sa Tehnološkim Parkom i Univerzitetom

Promwad je uspostavio vredna partnerstva unutar lokalne zajednice i Naučno-tehnološkog parka Niš, podstičući mogućnosti umrežavanja i deljenja znanja. Ova saradnja nam omogućava da ostanemo u vrhu tehnoloških dostignuća.

26 maja ove godine, Promwad je bio jedan od ključnih govornika na Konferenciji o hardveru za tehnološke kompanije, inženjere, startape i investitore, održanoj u Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

Engineers in Nis office

CEO kompanije Promwad, Roman Pakholkov, i CTO, Alexander Krainov, u Naučno-tehnološkom parku u Nišu 8. decembra 2023. godine

Conference in Nis

Konferencija o hardveru i Demo Day u Nišu 26. maja 2023. godine

Takođe prepoznajemo važnost negovanja lokalnih talenata i izgradnje snažnih veza sa Univerzitetom u Nišu. Planiramo da regrutujemo visoko motivisane pojedince zainteresovane za samopoboljšanje u inženjeringu.

Promwad nudi različite programe, uključujući prakse, obuke i otvorena radna mesta, kao i savete i podršku iskusnih programera. Razmatramo finansiranje spoljnih kurseva kako bismo mladim profesionalcima omogućili istraživanje različitih industrija, tehnologija i frejmvorkova videli gde leže njihovi interesi.

Laboratory in Nis

CTO kompanije Promwad, Alexander Krainov, i CEO, Roman Pakholkov, u laboratoriji za mikro-mreže i pametne mreže sa šefom odseka za energetiku na Univerzitetu u Nišu, Milutinom Petronijevićem

Presentation in Nis

Prezentacija Promwad-a za predavače Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Nišu 8. decembra 2023. godine

Planovi i Vizija: Proširenje Tima i Prakse

Gledajući unapred, Promwad ima ambiciozne planove za proširenje. U naredne 2-3 godine, kompanija namerava da poveća veličinu svog tima u Nišu na 50 ljudi. Ovaj rast podržan je uspostavljanjem laboratorije za elektroniku snage i specijalizovanog tima za dizajn hardvera. Pored toga, izgradićemo osnovni tim inženjera FPGA-a i verifikacije, dodatno proširujući naše mogućnosti i ekspertizu u ovoj oblasti.

Šta Nudimo

Naša kompanija ceni snagu složenog tima, negujući saradničko okruženje gde se svaki doprinos pojedinca prepoznaje i ceni. Razumemo važnost ravnoteže između posla i privatnog života, pružajući mogućnost rada na daljinu. Osim toga, pružamo pomoć pri preseljenju, obezbeđujući lakšu tranziciju za one koji nam se pridružuju iz različitih lokacija.

Prepoznajući predanost i veštine naših zaposlenih, nudimo konkurentnu platu. Posvećeni kontinuiranom rastu, investiramo u razvoj našeg tima kroz seminare, treninge i obrazovne mogućnosti. Takođe, podržavamo jezičku pismenost nudeći besplatne časove engleskog jezika.

Želite li da radite u Promwad-u, ali ne možete pronaći otvoreno radno mesto ovde? Molimo vas da nam pišete! Dodaćemo vas u našu bazu podataka i kontaktiraćemo vas kada imamo relevantnu poziciju za vas